0
9 mei
0
bedrijven
0
couverts
0
Kandidaten

“Tijdens het diner heb ik kennis mogen maken met de bescheiden en erg toegankelijke medewerkers van Deloitte, waardoor er gelijk een klik ontstond. Voor ik het wist liep ik stage binnen de afdeling Technology Consulting, SAP Solutions Service Line”

Arzu Cankaya – Deloitte

“‘Wat een mooie gesprekken hebben we gevoerd aan tafel tijdens het diner! We waren onder de indruk van de kandidaten en de drive die ze in de gesprekken lieten zien. Eén kandidaat loopt inmiddels stage bij ons en we zijn nog met 2 andere kandidaten in gesprek voor een baan!'”

– Marco Leijenhorst
Manager Recruitment | Achmea

Kennismakingsdiner

Op woensdag 9 mei vindt de derde editie van Diversity Dinner plaats in het sfeervolle stadion De KUIP in Rotterdam. Diversity Dinner is erop gericht om studenten & young professionals met een diverse culturele achtergrond in contact te brengen met grote bedrijven, overheden en corporates.

Voor wie

Multiculturele kandidaten met een HBO/WO studie die op zoek zijn naar een stage, afstudeeropdracht of een baan en middels dit diner graag op een informele wijze in gesprek komen met managers en recruiters van top bedrijven.

Programma

Datum: woensdag 9 mei 2018
Locatie: Stadion De KUIP Rotterdam, in het Maasgebouw.

16.00 – 16.30 Ontvangst kandidaten
16.30 – 18.00 Workshop kandidaten ter voorbereiding op het diner*1
18.00- 18.30: Ontvangst Bedrijven en kandidaten
18.30 – 20.30: Diner
20.30 – 21.30: Borrel ter afsluiting

*1-inhoud workshop +spreker dient nog toegevoegd te worden + aanmeldbutton
íOverige sprekers programma worden later toegevoegd.

 

 

 

Hoe werkt het

 1. Elke deelnemende organisatie heeft plek voor 8 kandidaten aan tafel.
 2. Deze kandidaten worden door Young Global People (YGP) geselecteerd op basis van het CV en gewenst kandidaat profiel.
 3. Vanuit het bedrijf schuiven er 2-4 professionals aan zodat men elkaar optimaal kan leren kennen.
 4. In een relaxte maar kwalitatieve setting wordt er samen gedineerd waardoor er een betere interactie is dan tijdens een “normaal” sollicitatiegesprek.
 5. Hierdoor komen er goede matches tot stand en kan er gelijk worden overgegaan tot een eventuele (arbeids)relatie.
 6. Naast de organisatie waar jij aan tafel zit kan er tevens tijdens de ontvangst en borrel genetwerkt worden met de overige bedrijven die aanwezig zijn op het diner.

Waarom

Omdat culturele diversiteit op topfuncties in het bedrijfsleven nog minimaal is. Talenten met een multiculturele achtergrond ervaren moeite om met topbedrijven in gesprek te komen. Anderzijds ervaren bedrijven juist dat ze moeite hebben om deze ambitieuze groep te bereiken.

Diversity Dinner is een goede manier om deze twee partijen bij elkaar te brengen. Het infinitief wordt mogelijk gemaakt door ondernemer Edzard Koole en Young Global People (YGP), de grootste online community voor multicultureel en hoogopgeleid talent.

Tips uit het veld

 • 1. Pretendeer als kandidaat niet alles al te weten en al te kunnen. Je wilt graag dat je ander vertrouwen heeft dat je de baan aankunt en verkoopt jezelf daardoor al snel door te suggereren dat je alles al kan. Je bent een starter! Overtuig de ander met je leervermogen en drive om veel te leren.
 • 2. Zorg dat je goed ingelezen bent over het bedrijf waar je aan de slag wilt, lees het jaarverslag en zoek in de media, zodat je het bedrijf leert kennen. Kom beslagen ten ijs en weet wat je wilt vragen.
 • 3. Schiet niet met hagel, maar met scherp. Het lijkt zo dat wanneer je je heel breed presenteert je meer kans hebt. Het tegendeel is waar.

12 bedrijven bieden een diner aan

Alle bedrijven hebben het streven naar diversiteit en inclusiviteit hoog in het vaandel staan. Daarom bieden ze het diner aan. Per bedrijf zullen er vier personen naar het diner komen, om samen met acht potentiële werknemers te dineren.

Aanmelden en selectie

 • Kandidaten kunnen zich via Young Global People (YGP) aanmelden door hun CV te uploaden.
 • Op basis van het CV en persoonlijk contact wordt een match gemaakt met één van de deelnemende organisaties.
 • 10 kandidaten worden op 24 april voorgesteld aan de organisatie waarvoor ze zijn geselecteerd.
 • De organisatie bepaalt welke 8 kandidaten mogen plaatsnemen aan tafel.
 • Geselecteerd kandidaten worden vervolgens voorbereid op het diner door middel van een workshop die voorafgaand aan het diner plaatsvindt.

De preselectie van de kandidaten wordt gedaan door Young Global People (YGP), de grootste online community voor multicultureel en hoogopgeleid talent. Vandaar dat wij je voor je aanmelding graag doorverwijzen naar het aanmeldformulier dat bij YGP gereed staat voor dit event. De inschrijving sluit op 16 april 2018

Meld je hier aan

 • Heb je je CV als PDF bij de hand?
 • Heb je hulp nodig? (chat of mail)

Met dank aan

Kaseur

Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF

ELANCE Academy

Young Global People

Overdiep

Amplixs